Ниско Кръвно при Бременност

Какво е ниско кръвно при бременност и в коя гестационна седмица може да се случи?
Вашият гинеколог ще проверява кръвното ви налягане по време на всяка консултация през бременността. Следенето на кръвното е съществена част от грижите за вас и вашето бебе в пренаталния период. Напълно нормално е кръвното ви да търпи промени. Хормонът прогестерон, който активно циркулира в организма ви в този период, отпуска стените на кръвоносните съдове. Това често води до ниско кръвно налягане през първия и втория триместър. Тогава може да се чувствате слаби и отпаднали, ако прекалено дълго се задържите с хипотония. През първите 24 седмици от бременността горната граница на кръвното ви може да спадне с до 10 единици, а долната с до 15.

Пикът на ниското кръвно налягане през бременността е в нейната среда и то започва да се увеличава постепенно отново след 24 гестационна седмица. Ако всичко е наред, кръвното ви ще се нормализира в последните няколко седмици преди да се роди бебето.

Ниското кръвно налягане е нормалното състояние на кръвното по време на бременност. За такова се приема кръвно със стойност 90/50 и по–ниско. То се дължи на повишения обем кръв, който трябва да поеме нуждите на вашето бебе. Количеството кръв е повишено, сърце