Малки Срамни Устни

Както вече разбрахте от предната статия за Срамните устни, има два вида – малки и големи. Всяка жена има и от двата вида, но при една те са по изразени, а при друга не са толкова. В тази статия ще разясним някои особености на малките срамни устни (вътрешните срамни устни) и се надяваме да ви е интересна.

Какво представляват малките срамни устни?
малки срамни устни

Ако разтворим напълно големите срамни устни, пред нас ясно ще се открие цялата полова цепка, предверието, клиторът и разбира се по цялото протежение на цепката ще видим малките срамни устни. Те представляват две кожни гънки, които започват от клитора и се разпространяват навътре от големите устни. В предния горен си дял, малката устна от всяка страна се разделя на две, като в края се съединява със съответната част на противоположната устна. Назад малките устни постепенно намаляват т.е изтъняват и напълно се сливат с вътрешната повърхност на големите устни. Обаче понякога задните дялове на малките срамни устни като че ли се съединяват със самостоятелна напречна тънка кожна гънка. Между големите и малките устни се разполага браздичка. Кожата на малките срамни устни е много нежна, прилича на лигава ципа и е богата на мастни жлези.

При нормално устройство предният, по–добре развитият участък на устните даже и у девиците се вижда между големите устни. А в задната си част малките устни се скриват в гънката на големите.

Жени които водят от дълго време активен полов живот или са привикнали към маструбацията, малките устни могат значително да хипертрофират и да станат видими по цялото протежение на половата цепка. Удължаването на малките устни и загрубяването им, а особено нерядко наблюдаваната асиметричност на устните, когато едната от тях е значително по–голяма от другата, често говори, че тези изменения са възникнали като последица от маструбацията. В редки случай обаче се наблюдава вродено увеличение на малките срамни устни, което даже може да превиши няколко пъти нормалните размери на малките срамни устни. Някои хора ги определят като увиснали или разтеглени.

Различни видове според размера на малките срамни устни

Размер на малките срамни устни,

въз основа на изследвания върху 2981 жени

Дължина на малките устниБрой жените с тази дължинаПроцент от всички изследвания
0 до 2 см261287,6%
2 до 3 см31710,6%
3 до 4 см331,1%
4 до 5 см190,7%

Както виждате повечето малки срамни устни са от 0 до 2см, вече сами може да си направи преценка в коя група от това направено изследване попадате.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация