Речник

Малки Срамни Устни

Обновена: 16-08-2018

Както вече разбрахте от предната статия за Срамните устни, има два вида – малки и големи. Всяка жена има и от двата вида, но при една те са по изразени, а при друга не са толкова. В тази статия ще разясним някои особености на малките срамни устни (вътрешните срамни устни) и се надяваме да ви е интересна.

Какво представляват малките срамни устни?
малки срамни устни Ако разтворим напълно големите срамни устни, пред нас ясно ще се открие цялата полова цепка, предверието, клиторът и разбира се по цялото протежение на цепката ще видим малките срамни устни. Те представляват две кожни гънки, които започват от клитора и се разпространяват навътре от големите устни. В предния горен си дял, малката устна от всяка страна се разделя на две, като в края се съединява със съответната част на противоположната устна. Назад малките устни постепенно намаляват т.е изтъняват и напълно се сливат с вътрешната повърхност на големите устни. Обаче понякога задните дялове на малките срамни устни като че ли се съединяват със самостоятелна напречна тънка кожна гънка. Между големите и малките устни се разполага браздичка. Кожата на малките срамни устни е много нежна, прилича на лигава ципа и е богата на мастни жлези.

При нормално устройство предният, по–добре развитият участък на устните даже и у девиците се вижда между големите устни. А в задната си част малките устни се скриват в гънката на големите.

Жени които водят от дълго време активен полов живот или са привикнали към маструбацията, малките устни могат значително да хипертрофират и да станат видими по цялото протежение на половата цепка. Удължаването на малките устни и загрубяването им, а особено нерядко наблюдаваната асиметричност на устните, когато едната от тях е значително по–голяма от другата, често говори, че тези изменения са възникнали като последица от маструбацията. В редки случай обаче се наблюдава вродено увеличение на малките срамни устни, което даже може да превиши няколко пъти нормалните размери на малките срамни устни. Някои хора ги определят като увиснали или разтеглени.

Различни видове според размера на малките срамни устни

Размер на малките срамни устни,

въз основа на изследвания върху 2981 жени

Дължина на малките устни Брой жените с тази дължина Процент от всички изследвания
0 до 2 см 2612 87,6%
2 до 3 см 317 10,6%
3 до 4 см 33 1,1%
4 до 5 см 19 0,7%

Както виждате повечето малки срамни устни са от 0 до 2см, вече сами може да си направи преценка в коя група от това направено изследване попадате.

Менструация Два Пъти в Месеца

Предишна публикация

Количество Калций в Храната на Децата

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Речник

цервицит

Цервицит

Какво е цервицит? Маточната шийка се намира в най-ниската част на матката. Тя се простира частично и ...
Речник
витамин б17

Витамин Б17

Какво е Витамин Б17? Витамин Б17 или още известен като амигдалин – е съединение, открито в ядките ...
Речник
синдром на Рейно

Синдром на Рейно

Какво е синдром на Рейно? Болестта на Рейно води до това – някои области на тялото – ...
Речник
легионелоза

Легионелоза

Какво е легионелоза? Легионерска болест или легионелоза е тежка форма на пневмония. Това е сериозно възпаление на ...
Речник