Какво е Лазерна Епилация?

Какво е Лазерна Епилация?
Ако вие не сте доволни от резултатите при бръснене с самобрасначка или например кола маската за премахване на нежеланото окосмяване, то лазерната епилация като дълготрайна алтернатива може би е вашата опция, която си заслужава да бъде изпробвана от вас. Лазерната епилация е една от най–често използваните козметични процедури в наши дни. Най–добре е да бъде направена в специализирани козметични клиники. Лазерната епилация се състои в насочване на силно концентрирани светлина върху космените фоликули, като пигментите във фоликулите поемат светлината, което унищожава косъма.

Какви са основните видове предимства при процедурата лазерна епилация?
Лазерната епилация е ефективни за трайното премахване на нежеланото окосмяване от лицето, краката, ръцете, подмишниците, бикини зоната и други области.

какво е лазерна епилация

Ползите от лазерната епилация включват:
Точност. Лазерите се насочват към космите, оставяйки околната кожата невредима.
Скорост. Всеки изпратен импулс от лазера отнема милисекунди и същевременно  третира много косми по едно и също време, което ускорява извършването на процедурата. Като време може да дадем пример: малки области като подмишниците могат да бъдат третирани за няколко минути, а за по–големи площи като гърба или цели крака, може да отнеме до един час.
Предсказуемост. Повечето пациенти имат трайна загуба на окосмяването си след средно 3 до 7 процедури.

Как да се подготвя за процедурата лазерна епилация?
Както разбрахте, лазерната епилация е процедура за лесно премахване на нежеланото окосмяване. Тази медицинска процедура изисква обучение за прилагането й и носи някои потенциални рискове. Преди подлагане на лазерна епилация, старателно трябва да се проверят идентификационните данни на лекаря или козметикът, който ще извърши процедурата. Ако вие планирате да си направите лазерна епилация, то трябва да ограничите всякакво обезкосмяване в домашни условия, кола маските и електролизата за поне 6 седмици преди прилагането на лазера. Това е необходимо, защото лазерът се цели именно върху тъмните корени на космите, които не са били временно премахнати от кола маската или другия вид обезкосмяване. Също така трябва да избягвате излагането на слънце за поне 6 седмици преди и след третирането с лазер. Експозицията на пряка слънчева светлина прави лазерната епилация по–малко ефективна и прави възникването на неприятни усложнения след обработката много по–вероятно.

Какво може да се случи по време на процедурата лазерна епилация?
Точно преди процедурата космите, които ще бъдат подложени на третиране, ще бъдат оформени в рамките на няколко милиметра над повърхността на кожата. Лазерните устройства ще бъдат коригирани според цвета, дебелината и разбира се местоположението на космите, които се третират, както и в зависимост от цвета на кожата. Всяко една от тези подробности е важна, за да имате 100% премахване на космите. В зависимост от светлинния източник вие и козметикът ще трябва да носите подходящи средства за защита на очите ви. Ще се наложи да бъдат защитени и външните слоеве на кожата със студен гел или специално охлаждащото устройство. Това ще помогне на лазерната светлина да прониква по–добре в кожата. В следващият момент козметикът ще даде импулс за третиране на малка област за няколко минути, за да се увери, че са били направени най–добрите настройки и за да провери за нежелани реакции. Когато процедурата е завършена, може да се даде лед, някакви противовъзпалителни кремове или лосиони или студена вода, за да се облекчи дискомфорта. Може да планирате вашата следваща процедура след четири до шест седмици. Вие ще се нуждаете от прилагане на лазерна епилация до моментът, в който космите ви спрат да растат.

Какъв е периодът на възстановяване и какви са възможните  рискове след лазерната епилация?
Един ден или два след процедурата – третираният участък на кожата ще изглежда и ще се чувства сякаш е изгорен от слънцето. Студените компреси и овлажнителите може да помогнат. Ако лицето ви е третирано, можете да носите грим на следващия ден, освен ако кожата ви не е на мехури. През следващия месец третираните косми ще паднат. Трябва да носите слънцезащитни продукти през следващия месец, за да се предотврати временната промяна в цвета на третираната кожа. Потенциални странични ефекти от лазерната епилация са подуване, зачервяване и образуване на белези. Постоянните белези или промените в цвета на кожата са много редки.

Каква е цената на лазерната епилация?
Цената варира в широки граници в зависимост от фактори, които включват:
– Размер на площта, която се третира и времето, необходимо за лечение
– Броят на процедурите, които са необходими
– Дали лекар или някой друг е извършил процедурата
Попитайте за предварителна консултация в козметичния център или клиника, над които сте се спрели, за да получите най–добрата представа за разходите за вашия конкретен случай. Но все пак да се ориентирате цели крака струват около 200лв или бикини и подмишници около 100лв.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация