Второ Дете

Положителната страна от това да имате второ дете!
Вие сте възприели вече промените във вашия живот след появата на малкото ви съкровище и сте започнали да обмисляте появата на второ дете в семейството ви. Да, може би и се страхувате малко, защото осъзнавате, че отговорностите ви и притесненията ви ще се повишат, но помислете, че и радостта ви ще стане двойна. Вие вече имате опит, какво са още малко играчки и безпорядък? Ако все пак не сте решили напълно – ние ще се опитаме да ви помогнем да вземете категорично решение като ви дадем 10 причини защо трябва да имате второ дете и да дадете на първородното си дете братче или сестриче.

1. С появата на второ дете, ще научите първото си детенце да бъде безкористно – Когато родите първото си дете, вие ще осъзнаете, че оттук нататък ще можете да направите всичко, за да го защити. Вашето дете ще изпита подобно усещане, когато то види за първи път своето братче или сестриче.

2. Вашето дете ще се научи да споделя всичко с някой друг и няма да расте като егоист – Когато има друго дете в къщата, детето ви ще се научи как да разделя абсолютно всичко – от играчките и храната си през любовта и вниманието на мама и татко. Така то от малко ще се научи да цени нещата около себе си. Вашето второ дете ще бъде равноправен член от семейството и по този начин вашето първо дете няма да е единствения център на внимание.

3. Първото ви детенце ще се научи как да разрешава по–лесно проблемите – Борбата и спречкванията между братята и сестрите може да ви влудява, но те имат един по–дълбок смисъл. Докато чувате писъците и споровете, си спомнете, че всичко това дава възможност на децата да се изправят пред различни проблеми и казуси и сами да работят за това нещата да се разрешат от самите тях. Така децата ще могат да общуват по–свободно и по–уверено и да растат като надъхани личности.

второ дете

4. Ако имате второ дете е твърде вероятно децата ви да се научат да работят в екип. Когато пред децата ви е представен дълъг списък от задачи, те осъзнават, че това е много по–лесно да поемат изпълнението на задачите заедно, а не да ги направи самостоятелно. Така ще развият много важни кооперативни и комуникационни отношения.

5. Децата ви винаги ще имат верен партньор в лицето на своя брат или сестра. Всяко второ дете разчита на своя батко или кака в живота. Чувството за това, че имат верен приятел и човек, на когото винаги ще могат да разчитат в живота си, дори след като вас вече ви няма, е гарант, че те ще пораснат като уверени и самочувствени личности.

6. Децата ви ще имат от кой да научават важните неща на език, близък до техния и ще имат на кого да преподават натрупания опит. Дали това ще е таблицата за умножение или как се скача на въже, има много неща, които вие с възрастта сте забравили и само по–големите братя и сестри ще могат да се включат по разбираем начин. В същата връзка и по–голямото ви дете ще научи много неща от вашето второ дете в семейството.

7. Децата ви винаги ще има с кого да поговорят – Когато вашите деца са на една определена възраст, е по–малко вероятно те да дойдат при вас и да ви споделят техните проблеми. Ако те имат брат или сестра обаче тогава те ще могат винаги да се обърнат за насоки към някой, който ще ги разбере.

8. Ако имате второ дете, то със сигурност децата ви ще са си подкрепа едно за друго, независимо по време на празник, или в труден и тежък момент.

9. Децата ви винаги ще могат да разчитат едно на друго – Дали ще е насинено коляно,  лош ден в клас, разбито сърце – независимо от проблема братята и сестрите ще бъдат там, за да пресушат сълзите на другия.

10. Децата ви ще имат с кого да остареят, дори след като вас вече ви няма. Приятелите в живота идват и си отиват, но семейството остава завинаги. Като решите да имате второ дете, това ще гарантира, че вашето дете ще има своя кръв, на която да разчита до своите старини.

Естествено, че появата на второ дете ще внесе малко хаос в живота ви и ще създаде някои затруднения – от финансова и емоционална гледна точка, но не се отказвайте. Повече деца в семейството ще увеличат радостите и смеха в живота ви. Не се отказвайте от идеята за второ дете, прекрасно е да дадете на първото си шанса да расте по–уверено и щастливо и да се радва на приятелството и подкрепата на един истински близък човек.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).