Сутиен за Кърмене

Какво трябва да знаете, за да подберете най-добрия сутиен за кърмене?
Тук ще се опитаме да ви предложим 5 полезни съвета, за да знаете какво да имате предвид при избора на добър сутиен за кърмене.

1. Купете си сутиен за кърмене още преди вашето бебе да се роди: Препоръчва се да си купите и да носите сутиен за кърмене още от осмия месец на бременността, но няма причина да не го направите още по-рано. Гърдите ви търпят изключително драматични промени още от началото и заслужават да бъдат в комфортно състояние през цялата бременност. Един еластичен, памучен и дишащ сутиени е идеален за бременната жена и за кърмачката след раждането.

сутиен за кърмене

2. Потърсете професионална помощ: Ако имате възможност си купете сутиен за кърмене от някой специализиран магазин, защото консултантите в него ще могат да отговорят на всички ваши въпроси и да ви насочат към най-подходящия избор за вас – предвид спецификите на физиологията ви и на бременността ви.

3. Потърсете сутиени, които ви дават възможност да чувствате гърдите си леки и свободни: Качествените сутиени за кърмене са от 100 % памук, смес от памук и ликра или друг разтеглив синтетичен безвреден материал, които ще позволят на гърдите ви да се движат и да растат без напрежение. Ако кърмаческият сутиен е прекалено стегнат и поставя натиск върху гърдите ви, той може да увеличи риска от мастит и запушване на млечните канали.

4. Изберете подходящата форма: Сутиените за кърмене не са секси ситуени. Те не трябва да бъдат изрязани, така че гърдите ви да се изливат от тях, не трябва да имат стегнати презрамки, които да се вкопават в кожата и е важно да са много удобни и да създават непрекъснато чувство на комфорт. Най-добрият тип сутиен за кърмене е подобен на класически спортен сутиен от памучна дишаща материя, със широки презрамки и възможност за лесен достъп на бебето да зърното и ареолата, посредством отвор с копчета или на принципа плат върху плат.

5. Не забравяйте за вас: Помнете себе си, когато купувате сутиен за кърмене, комфортът ви е най-важното в случая. Когато сутиенът за кърмене ви харесва и се вписва във вашите представи като ви кара да се чувствате добре – това може да допринесе цялостно за вашето разположение на духа. Кърменето е един труден, но много значим за вас и за вашето бебе етап, така че трябва да се стремите още преди да родите – да си подсигурите качество, комфорт и уют.

Още съвети при закупуването на подходящ сутиен за кърмене:
Купете си няколко сутиена, най-малко три, за да можете да ги перете често, тъй като е задължително да поддържате висока хигиена на гърдите си. Перете ги на високи градуси, с хипоалергични перилни продукти, така че да премахнете риска от някаква инфекция. За дезинфекция можете да ги минавате на пара с ютия, след като са изсъхнали. Носете тампони зърната, така че да няма опасност да напоите сутиена си от протичащата спонтанно кърма от зърната в периодите между две отделни кърмения.
– Първоначално си купете няколко различни модела, за да можете да установите кои точно е подходящия за вас.
Проучете различните варианти, марки и производители, за да се съобразите най-точно по отношение на бюджета ви и най-доброто, което е налично във вашия ценови спектър. Цените варират според качество, марка и т.н, но единичната цена на сутиен за кърмене е от 19,99 до 99,99 лева.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акуше