Суровоядство и Бременност

Тази статия е насочена към суровоядството по време на бременност, но ако не знаете какво е суровоядство, то задължително вижте предходна статия от екипът на Bremennost.bg – Суровоядство.

Суровоядство и бременност!!! Възможно ли е? И по–важното – това здравословно и безопасно ли е за самата бременна жена и плода който носи тя?
Разбира се, че може да консумирате сурова храна и да спазвате суровоядство при бременност. Няма причина една жена, благословена да бъде бременна, да не може да практикува сурова диета по време на своята бременност и няма лекар, които ще ви каже че суровите плодове, зеленчуците, ядките и семената не са здравословни за вас и малкото нероденото бебе, което носите в утробата си. Въпреки това вие ще трябва да се образовате за всички важни хранителни вещества, за да сте спокойна, че получите от суровоядството си всичко „съществено“ за тялото ви, така че да гарантирате на малкото човешко същество, което се развива в утробата ви всичко, което му е необходимо да се развива правилно.

Не се препоръчва да започвате пътуването ви из суровите вегетариански ширини, ако вече сте бременни, тъй като може да увредите вашето бебе поради детоксикация. Или казано по друг начин, ако цял живот или през последните няколко години вие спазвате хранителен режим чрез сурова храна, то няма проблем да съчетает