Стъпка по Стъпка при Проблемно Забременяване

Знаем ли какво трябва да направим при Проблемно забременяване – Стъпка по Стъпка при Проблемно Забременяване?!
Дори, ако сте с абсолютно редовен менструален цикъл и правите секс на няколко пъти в седмицата, все пак може да отнеме известно време да забременеете. Опитайте се да не изпадате в паника, защото това е нормално. При здрави двойки е нормално забременяването да се осъществи в рамките на една година, след като са инициирани опитите за това. Ако след този период не се достигне до забременяване, тогава потърсете помощ от специалист, който да ви очертае плана за постигане на бременност стъпка по стъпка.

Има стъпки които можете да следвате при проблемно забременяване, така че по-лесно да постигнете желания резултат.

стъпка по стъпка при броблемно забременяване

1. Урегулирайте нередовните менструални периоди
Хормоните регулират менструалния цикъл, така че всеки хормонален дисбаланс може да направи вашите периоди нередовни. Това няма нищо общо с дължината на вашия цикъл. Нередовният менструален период може да означава, че овулацията не се осъществява всеки месец. А именно тя е времето, в  което можете да забременеете!

2. Проверете дали не страдате от специфични медицински условия:
Поликистоза на яйчниците, синдром на Хюз, нарушения в хормоните, провокирани от заболявания на щитовидната жлеза, ендометриоза, тазова възпалителна болест и запушени фалопиеви тръби (често причинени от хламидия) са някои от нарушенията, които може да ви причинят проблеми при забременяването. Така че е добре вашият лекар да провери дали при вас се наблюдават някои от тях и след това да се вземат терапевтични мерки.

3. Каква е вашата възраст:
Колкото по-възрастни сте, толкова повече намаляват шансовете ви за забременяване Все пак под медицинско наблюдение много жени над 35 забременяват, прекарват нормална бременност и раждат напълно здрави бебета.

4. Проверете качеството на сперматозоидите на партньора:
Качеството и количеството на сперматозоидите на вашия партньор може да засегне шансовете ви за забременяване. Производството на сперматозоиди може да бъде засегнато от не лекувани полово предавани инфекции, прекомерна топлина (например горещи вани), пушене, пиене и взимане на наркотици, заушка и различни травми на тестисите.

5. Следващата стъпка е вашият гинеколог да препоръча кръвен тест, за да провери нивата на хормоните. След това той ще ви насочи за допълнителни изследвания и процедури като:
– Тазов ултразвук – използване на високочестотни звукови вълни за създаване на изображение на матката и яйчниците
– Изследване за прогестерона – можете да проверите дали сте в овулация
– Изследване за хламидии – ако е положителен, хламидията могат да бъде лекувана с антибиотици
– Изследване на щитовидната жлеза  – изчислено е, че до 5 % от жените изпитват проблеми със зачеването при проблеми с щитовидната жлеза
– Лапароскопия – тънък микроскоп се поставя във вас, за да се разгледат по-точно матката, яйчниците и фалопиевите тръби
– Изследванията, които ще ви бъдат предложени, ще зависят от вашата медицинска история, например дали знаете, че сте имали хламидия или ендометриоза преди. Много лекари предпочитат да препоръчат секс без контрацепция за поне една година, няколко пъти в седмицата. Но, ако вие вече сте били диагностицирани с нещо като ендометриоза и сте над 35 години, вашият лекар може да сведе срока на опитване на шест месеца.

6. Важна стъпка при проблемното забременяване е да се изследват и мъжете за:
Качеството и количеството на сперматозоидите. Около 1 на всеки 10 мъже има необичаен резултат, така че тестът обикновено се повтаря. Около 2 на 100 мъже ще имат втори необичаен резултат. Други неща, които може да се наложи да се изключат при мъже са нарушения на хормоните и проблеми  блокажи на каналите на тестисите или проблеми с еякулацията.

Понякога причините за проблемното забременяване не може да се намери толкова лесно. В такива случаи вашия лекар ще ви насочи към центровете за репродуктивна медицина, където ще ви окажат професионално и компетентно съдействие и да ви диагностицират и лекуват. В 15-20 % от случаите безплодието няма очевидна причина и се класифицира като неизяснен стерилитет. Не се отчайвайте в такива моменти: дори и ако това е вашата диагноза, това не означава непременно ще никога няма да забременеете, особено ако опитвате само от една година.

Ако имате истинското желание да се сдобиете с дете, но срещате затруднения със забременяването, то най-добре е да се обадите на специалист, защото той най-точно ще вземе под внимание индивидуалното ви състояние. След негова преценка най-вероятно ще ви направи план за изпълнение „Стъпка по стъпка при проблемно забремяняване“ и ще определи точните действия за постигане на желаното забременяване.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).