Козметика за Бебе

Каква козметика за бебе трябва да купувам и използвам?
Бебешките козметични продукти са продукти, предназначени да бъдат използвани за кърмачета и деца под 3 годишна възраст. Бебешките козметични продукти са специално разработени, така че да бъдат щадящи и да не дразнят нежната бебешка кожа и в тях се използват съставки, които са избрани специално с тези свойства. Бебешката козметика най–общо включва бебешки шампоани и лосиони за тяло, масажни масла, прахове, сапуни и кремове. За да сте спокойни и уверени в качествата на козметиката, която купувате за вашето бебе – винаги преглеждайте етикетите със състава и информацията за безопасност на опаковките на продуктите.

Бебешки шампоани са продукти, които са предназначени да бъдат използвани за почистване на косата на кърмачета и деца под тригодишна възраст. Тези продукти са специално разработени да бъде недразнещи и леки за очите, понеже бебетата нямат усета да се предпазват. Често тези продукти съдържат нейонни съставки, които са склонни да бъдат по–леки от йонните съставки, които носят леко отрицателен заряд. Възрастните, които имат чувствителна коса или които са много чувствителни към обикновените продукти могат също да използват бебешки шампоани. Производителите провеждат обширни тестове за безопасност на продуктите, за да гарантират, че тези продукти са безопасни за използване върху малки деца. Всички продукти трябва да се използват само под строг надзор от възрастен. Много е важно да прочетете и следвате указанията за употреба, които са на продукта. Всеки потребител, който има въпроси за използването на продукта, трябва да се обадите на номера, предоставен на етикета на продукта.

козметика за бебе

Бебешките лосиони за тяло са с безвредни съставки, които да не раздразнят нежната бебешка кожа, а в същото време да поддържат нивото на кожната бариера и да овлажняват в периода, когато бебешката кожа все още е много крехка и не е способна сама да изгради своята защита срещу вредните влияния на околната среда. Обикновено съставките са изцяло на натурална основа, сертифицират се по строги стандарти и са с гарантирано качество.

Бебешките прахове и сапуни също са специално разработени, те са щадящи и неензимни, за да не причиняват алергии и възпаления на бебешката кожа. Тези препарати не са агресивни към петна и замърсявания и не ги изпират много прецизно, но с тях се цели защита на кожата. Тези перилни препарати имат деликатна миризма и формула.

На нашия пазар има много фирми, които предлагат специализирана козметика за бебета, както на български фирми, така и на чуждестранни. Много от фирмите са разработили и серии за много чувствителна и суха бебешка кожа – проблем, който все по–често се среща днес. Атопичният дерматит или атопичната екзема са все по често срещани и много от фирмите предлагат козметика за такава кожа.

Най–продаваните марки наша бебешка козметика са Бочко, Тео бебе и Здраве бебе, а от чуждестранната по–масови са Мустела, Бюбхен, Ларош, Биодерма, Адерма, Хип, Барол и т.н. Най–добре е педиатърът ви да ви насочи какво да изберете за вашето новородено. Имайте предвид, че не винаги първата козметика, която купите, ще пасне на вашето дете. Ако има начин – се снабдете с мостри и опитайте различни варианти до намиране на точния за вас, понеже бебешката козметика е доста скъпа и няма да ви е рентабилно да купувате различни видове козметика за бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на