Забременяване

Забременяване Преди Цикъл

Обновена: 26-09-2013

Възможно ли е да се стигне до Забременяване преди Цикъл? – ДАзабременяване 2-3 дни преди цикъл
Може ли да се забременее преди цикъл? Много жени се питат и желаят да научат дали е възможно да забременеят 2 или 3 дни преди техният менструален цикъл. Отговорът на този въпрос е ДА – напълно е възможно, макар и това да не е обичайно явление.
Както знаете от статията за овулацията, след като яйцеклетката се освободи от яйчника на жената, бременността може да е факт в рамките на 48 часа. Разбира се е необходимо яйцето да бъде оплодено от сперматозоидите на мъжа това време. Нормално е овулацията да настъпи по средата на жизнения менструален цикъл на жената, което е около 14 ден от първия  ден от които настъпи менструацията.
Обичайно е жената да има 28 дни цикличност между отделните менструални цикъла. Но тя да получи овулация и възможност за забременяване на 24 ден или това е 3 до 4 дни преди нейния цикъл отново да настъпи – не е толкова необичайно. В този момент яйцеклетката е в състояние на оплождане още около 48 часа това е 2 дни, т.е до 26 ден от жизнения цикъл или това е точно 2 – 3 дни преди цикъл. Точно в едно такова примерно развитие на ситуацията не една и две жени са стигали до забременяване преди цикъл.
Причина за това овулацията и самата яйцеклетка да бъде освободена по различно време може да са различни: от хормонални промени в организма до взимане на хапчета против забременяване т.е. противозачатъчни.

Ранен Тест за Бременност

Предишна публикация

Също може да Ви хареса

Коментари

Оставете коментар