Спонтанен Аборт Признаци

Обикновено спонтанният аборт започва с ранни признаци. Ако те бъдат свое­временно разпознати и лекувани, могат да бъдат запазени голям брой случаи на застрашена бременност. В отделна статия може да научете повече за това какво е спонтанен аборт?

Спонтанен Аборт Признаци:спонтанен аборт симптоми

  • Кръвотечения с различна сила и цвят (светлочервено, кафеникаво или тъмнокафяво до черно).
  • Теглене в долната част на корема
  • Леки до силни болки в гърба, доста по силни от менструалните болки
  • Загуба на тегло
  • Бяло – розова слуз
  • Болезнени или неболезнени маточни контракции, обикновено са много болезнени и се получават на всеки 5 до 20 минутен интервал
  • Внезапен спад в признаците на бременността
  • Преждевременно пукване на мехура
  • Повишена температура

Малките или по-големи дефекти на плацентата в лигавицата на матката водят до кръвотечения с различна сила и продължителност. Светлочервената кръв означава прясно кръвотечение — в момента. Тъмната кръв говори за вече развил се кръвоизлив, т.е. за по-старо кръвотечение. Стремежът на матката да изхвърли увредения или загиналия плод може да се изрази в контракции в долната коремна област. На често поставения въпрос за възможно увреждане на детето при повтарящи се кръвотечения не може да се получи напълно отрицателен отговор.
Редки са случаите, когато след прекарани кръвотечения през време на бременността доносеното дете да се отличава с по-голям брой увреждания.
Преждевременни раждания или преждевременно пукване на околоплодния мехур се срещат по-често при предхождаща склонност към спонтанни аборти.

Трябва да се знае че някои от изброените признаци за спонтанен аборт не водят на 100% след себе си спонтанен аборт. Ако някой или всички от тези симптоми са налице, е важно да се свържете с вашия лекар, за да се прецени дали това наистина е спонтанен аборт и дали ще могат да се вземат превантивни мерки за овладяване на ситуацията и да се стигне до успешно износване на плода.

Хареса Ви информацията :) Оценетя я с "Харесвам" или я Споделете със "Споделяне" чрез бутоните по долу или чрез копиране на линк в други сайтове, по този начин правилната информация достига до повече хора...

Благодарим Ви, че споделихте специализирания сайт Bremennost.bg – Всичко за Забременяване, Бременност и Раждане :) Дано сме били полезни - Бъдете Здрави!

Категория: Здраве

--- ОБРАТНО НАГОРЕ ---