Секс по Време на Бременност

Секс по време на Бременност – За и Против!
Без никаква сериозна причина векове назад във времето се е препоръчвало прекъсване на половите сношения по време на бременността. Нищо никога не е оправдало тази забрана освен митовете, които забулваха бременността и държаха бременната встрани от живота.
В общи линии, когато бременността върви добре, половият живот на семейната двойка и навиците на съпрузите могат да си останат същи­те. Секс по време на бременност не излагат детето на никакъв риск. Ако опас­ността беше толкова голяма, както разказват, щеше много чести случай на спонтанни аборти.желание за секс при бременност
Сексуалното поведение на двойката трябва да се запази и не може да става въпрос да се определят някакви „норми“ или „пози за секс по време на бременност“, които са повече или по-малко удобни за бебето: всеки решава сам за себе си. Препоръчва се на семействата с особено богата фантазия да ограничат акробатичните движения, както и големите физически на­товарвани.
Много жени споделят, че оргазмите получени от сексът по време на бременност не може да се сравнят с минали такива полови сношения. Други жени  избягват сексът по това време.

Желание за Секс по време на Бременност
Трябва да се знае, че нерядко по време на бременността настъпват изменения в половите желания и удоволствия. При някои се­мейни двойки половата активност нараства: това се обяснява с извест­ния факт, че като изключим възрастта след спирането на менструацията, бременността е единственият период, през който половите сношения мо­гат да бъдат абсолютно свободни, без всякакво предпазване от забременяване. Ако вярваме на анкетите от последно време, половата активност по-често намалява, най- вече в началото и в края на бременността. Може би това се дължи на страха да не се увреди бебето, страх — повтарям, съвсем неоправ­дан. Може би причината е, че бъдещата майка се чувства изморена, или също някои мъже по – малко харесват тялото на бременната жена.
Желанието за секс в общи линии зависи от следните фактора:
– Физическото състояние на жената
– Емоционалните състояния в този период на жената и мъжа
– Психологични страхове на жената и мъжа
– От медицинска гледна точка, при проблемна бременност

Забранено ли е да се прави Секс по Време на Бременност?
От медицинска гледна точка само в два случая повечето лекари съветват сексът по време на бременността да се намали или изобщо да се не се практикува т.е забранява се от лекарите:
– в началото на бременността, ако има опасност от аборт
– или в края на самата бременност около последният месец, ако има риск от преждевременно раждане, още повече, че е възможно оргазмът да предизвика контракции на матката
Консултирайте се с вашият практикуващ лекар за това дали е разрешено или забранено да правите секс по време на вашата бременност, защото при всеки организъм всичко е индивидуално. Обърнете голямо внимание, ако след полов контакт забележите леко кървене — това обикновено се случва, защото при бременност шийката на матката е по – кръвоснабдена, все пак разговаряйте с вашия лекар, осо­бено ако кървенето продължава.

Споделете статията чрез бутоните по долу или чрез копиране на линк в други женски форуми и сайтове, по този начин правилната информация ще достигне до повече хора :) Благодарим Ви, че споделихте Bremennost.bg със своите приятели :) Дано сме били полезни - Бъдете Здрави!

Категория: Бременност

--- ОБРАТНО НАГОРЕ ---