Кървене след Аборт

Винаги ли има кървене след аборт?
Вероятно сте прочели много информация относно абортите. За методите предлагани в България, за последиците от тях и какво да очаквате за в бъдеще. Без значение какъв вид аборт сте избрали вие винаги ще откриете и ще усетите вагинално кървене след аборт. Колко дълго ще продължи това кървене и в какво количество зависи от жената, при един организъм е едно при други, но като цяло това е индикация за това какво може да очаквате.

Колко дълго ще продължи това кървене след аборт?
След аборт вие сигурно ще усещате вагинално кървене в продължение на около две седмици след него. Понякога това кървене след абортът може да продължи и повече от 2 седмици в зависимост от това в коя седмица сте била от бременността си.

Колко е голямо кървенето след аборт?  кръв и кървене след аборт
Вие ще разберете, че кървенето е малко по – тежко от един нормален период и може да има някои съсиреци. Това е съвсем нормално и не трябва да ви притеснява. Понякога може да се наблюдава и в по късен етап зацапване и спазми, но това трябва да отшуми и отмине след като вашият месечен цикъл започне отново.

Ами ако имам тежък кръвоизлив с образуването на кръвни съсиреци?
Нормално е след аборт да имате кървене малко по – голямо от месечният ви цикъл, но ако имате тежки кръвоизливи с много кръв и сменяте по 2 дамски превръзки за 1 часа подред, трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.
От време на време може да има кръвен съсирек, което е напълно нормално, но ако те са устойчиви и редовни Вие веднага трябва да потърсите медицинска помощ

Кога трябва да се притеснявам след аборт?
Основните неща от които трябва да се притеснявате и да вземете незабавни мерки са:
– Висока температура
– Изключително тежко кървене, повече от 2 дамски превръзки за един час и това се повтори за повече от два часа подред
– Редовна поява на кръв и кръвни съсиреци
– Силни коремни болки и спазми на тялото, които не се облекчават
– Необичайно и вонящо вагинално течение
– Тези няколко притеснителни симптома могат да се дължат на инфекция, която е най – опасна след абортът.

Кога менструацията и месечния ми цикъл ще започнат отново?
При всяка жена е индивидуално. Обикновено месечния ви цикъл ще започне отново между 3 и 12 седмици след аборт.
Ние от Bremennost.bg ви съветваме при най – малките признаци на необичайно кървене след аборт и неспокойство от ваша страна да потърсите незабавно медицинска помощ при вашият лекар.

Хареса Ви информацията :) Оценетя я с "Харесвам" или я Споделете със "Споделяне" чрез бутоните по долу или чрез копиране на линк в други сайтове, по този начин правилната информация достига до повече хора...

Благодарим Ви, че споделихте специализирания сайт Bremennost.bg – Всичко за Забременяване, Бременност и Раждане :) Дано сме били полезни - Бъдете Здрави!

Категория: Здраве

--- ОБРАТНО НАГОРЕ ---