Хранене на 7 Месечно Бебе

Какво трябва да знаем при хранене на 7 месечно бебе
След шестия месец започват значителни промени в цялостния режим и хранене на 7 месечно бебе. Захранването вече е започнало при повечето бебета през предходния 6 месец. Ако детето понася новата храна добре и не е получило алергична проява, то през 7 месец обикновено се въвежда още едно не млечно хранене за деня. Детето вече трябва да приема около 1000 мл. храна на ден или 1/8 от общото му тегло.

хранене на 7 месечно бебеОбикновено храненията са вече пет – закуска, едно хранене преди обяд, обяд, следобедна закуска и вечеря. При хранене на 7 месечно бебе обядът е вече немлечен, сега се въвежда и храненето след закуска да бъде немлечно. Най–предпочитаният заместител на кърмата или адаптираното мляко за това хранене е попара с масло и сирене. Ако бебето се затруднява да я яде, поради наличието на по–големи парчета в нея–трябва да я разредите максимално с пасатор или миксер. От голямо значение е да обезсолявате предварително сиренето, което давате за поне една нощ във вода. Съветваме Ви то да бъде козе на този етап, защото това сирене се доближава най–много по белтъчен състав до майчиното мляко и е най–малко алергенно. Бебето вече има първите си зъбчета и е подходящо да настържете или пасирате плодовете, а не да ги давате като сок. Ако бебето е на адаптирано мляко можете да заместите храненето с него преди сън с кисело мляко, подсладено с 5 % захар. Бъдете особено внимателни със солта и захарта, защото бебето може да свикне с тези нездравословни изкуствени овкусители. Здравето на детето в бъдеще до голяма степен се определя от правилното захранване. През седмия месец може да въведете и млечна каша, която е обогатена с много полезни вещества, тя е по–гъста в сравнение с пюретата и се усвоява по–бавно от тях. Заради това е хубаво да я давате за следобедна закуска или преди обяда, но не и вместо вечерното хранене. Избирайте безглутенови каши – оризови или царевични. Кашите с налични алергени трябва да се въвеждат с повишено внимание. Ако сте започнали захранване през 4 месец може да правите вече и супи. Задължително предлагайте вече и вода. Обикновено в шестия месец се въвеждат: оризово брашно, оризови бисквити, ябълка, шипка, сливи, череши, праскова, пъпеш, авокадо, кайсия, круша, грозде, тиква, тиквички, сладки чушки, репички, спанак, морков, пащърнак, картоф, зелен грах, зелен боб, цвекло, целина, броколи, бяла ряпа, аспержи и артишок. Като цяло захранването и храненето на 7 месечно бебе с изброените може да прелее и в седмия месец. За този месец иначе са подходящи маслини, сурова краставица, суров домат и брашно от елда.

Наддаването на бебетата през седмия месец е малко–около 400 гр., или за момчетата 8500 гр. и 70 см., а за момичетата 7900 гр. и 68 см. Ако бебето се развива и наддава нормално, значи всичко което правите в цялостното хранене на 7 месечно бебе е добро. Продължавайте така.

Хареса Ви информацията :) Оценетя я с "Харесвам" или я Споделете със "Споделяне" чрез бутоните по долу или чрез копиране на линк в други сайтове, по този начин правилната информация достига до повече хора...

Благодарим Ви, че споделихте специализирания сайт Bremennost.bg – Всичко за Забременяване, Бременност и Раждане :) Дано сме били полезни - Бъдете Здрави!

Категория: Мама и Бебе

--- ОБРАТНО НАГОРЕ ---