Хранене на 2 Месечно Бебе

Какво трябва да знаем за Хранене на 2 месечно бебе
Продължаваме поредицата свързана с хранене на бебето и в тази статия ще дадем съвети, разяснения и т.н (всеки сам да определи) относно хранене на 2 месечно бебе. Както и през първия месец, храненето през 2 месец не се отличава със забележими промени. Видът на храната на бебето, както и интервалите между храненията, остава същия и през този така забързан 2 месец след раждането на бебето.

хранене на 2 месечно бебеХранене на 2 месечно бебе с кърма! – Ако бебето е на кърма, интервалите между храненията са в рамките на около два часа, а количеството е около 100 грама. По принцип кърмата се усвоява напълно за около 90 минути, така че и по-честото кърмене не е притеснително и не означава, че кърмата ви е нехранителна, а просто бебето я усвоява по-бързо. На този етап акцентът пада върху храната на кърмещата майка, която трябва да бъде разнообразна и с високо съдържание на минерали, витамини и белтъчини. Добре е кърмачките да взимат допълнителни витамини, специално разработени за кърмещи жени, след като съгласуват това разбира се със своя лекар.

Хранене на 2 месечно бебе с адаптирано мляко! – Ако храните вашето бебе с адаптирано мляко, храненията за деня приблизително са около 6, а количеството храна е 120 -135 мл.

През средата на втория месец някои педиатри препоръчват майките да започнат да дават на бебетата плодови или зеленчукови сокове. Най-често това са сок от морков или ябълка. Морковите съдържат много каротин и кожата на бебето може да пожълтее, ако давате по-голямо количество, това е опасно. Вие преценете дали ще давате сокове. Този похват е остарял, вече се знае че храносмилателната система на бебето през втория месец е много незряла, обикновено коликите са в своя пик и даването на пресни сокове може много да усложни състоянието на детето. Ако все пак решите да давате сокове-това става като се започне с една чаена лъжица и постепенно се увеличава количеството ежедневно, за да се достигне до 50 мл. на ден. Соковете трябва да бъдат съвсем пресни, предлагат се и детски такива, които са специално стандартизирани от екологично чисти продукти. Ако вие ги приготвяте трябва много да внимавате с произхода на плодовете и зеленчуците и да сте сигурни, че не са с високо съдържание на нитрати и химикали. Трябва старателно да измивате плодовете и зеленчуците и да не подслаждате соковете. Трябва да ги приготвяте максимум до 10 минути преди консумацията им, за да сте сигурни, че ще запазят всичките си хранителни вещества. Най-препоръчително е да ги давате на бебето между отделните хранения. Все пак специалистите препоръчват да изчакате максимално късно с даването на сокове, а да кърмите бебето най-малко 6 до 12 месеца. Кърмата е най-ценната храна за вашето бебе, тя дава всички хранителни вещества и жизнено важни антитела на бебето, които са в основата на добрата имунна система.

Чрез правилно хранене на 2 месечно бебе, то най-вероятно е наддало около 1 кг., или общото развитие средно за момичетата е 5кг и 57см., а за момчетата е 5кг и 300гр. и 59см. Ако вашето новородено бебе се развива нормално и наддава в тези рамки, значи се храни пълноценно и е едно щастливо бебе.

Споделете статията чрез бутоните по долу или чрез копиране на линк в други женски форуми и сайтове, по този начин правилната информация ще достигне до повече хора :)
Благодарим Ви, че споделихте Bremennost.bg със своите приятели :) Дано сме били полезни - Обичаме Ви!

Категория: Мама и Бебе

--- ОБРАТНО НАГОРЕ ---