Речник

Коитус

Обновена: 16-08-2018

Какво е коитус?
Коитус е сексуалният контакт между мъж и жена, точно преди зачеването. Това е термин който някои хора използват за половия акт преди зачеването, също така някои го използват при полов контакт без реално проникване в партньорката, а единствено правене на коитус което е сексуално задоволяване без същинското проникване.

Ако се надявате на скорошно забременяване прочетете следващите редове. Ще получите информация за половия акт преди зачеването, както и много съвети за успешно забременяване.

Преди да започнете бебе правенето, започнете да пиете фолиева киселина. Така ще се намали рискът от сериозно увреждане на бебето. Пийте витамини , намалете цигарите, кафето и алкохола.

А за секса – не се опитвайте да се превърнете в машини за правене на бебе, а просто продължавайте да си доставяте удоволствие. Резултатът ще дойде най–неочаквано. Нищо няма да постигнете, ако се вманиачите и правите секс само по време на овулацията. Най–много да започнете да изпитвате неприятно усещане от предстоящата програма и ефектът да е обратен. Бързото забременяване ще се случи, само когато сте се отпуснала психически и не си пълните главата с графици за правене на секс.

Съвети за един прекрасен коитус и полов акт преди зачеване.
Разбира се по–добри дати за забременяване са няколкото дни преди овулацията.  Желателно е да правите любов по–често, защото така има по–голям шанс за забременяване.

Има едно важно правило за успешно забременяване – след половия акт, се обърнете и легнете по корем за около 5 минути. Така сперматозоидите имат по–голям достъп да достигнат до яйцеклетката. Не е нужно да правите челни стойки и да измисляте нови пози.

Не ставайте веднага след секс, банята може да изчака няколко минути.

Водете си календар на менструацията. Отбелязвайте кога трябва да ви дойде и кога е минал. За някои жени дните веднага след свършването на цикъла са най–ползотворни за правене на бебе.

Не използвайте вагинални кремове или душове, както и тампони, които са ароматизирани. Това обикновено води до дисбаланс и „благоприятства” за лошото придвижване на сперматозоидите.

Не се вманиачвайте и не си следете непрекъснато овулацията, независимо дали ще бъде с тестове или по стандартния начин – измерване на температурата. Защо не оставите природата сама да реши. Повярвайте ми, точно когато сте загубила надежда, ще се окаже, че сте бременна. Изхвърлете всякакви термометри и тестове и се доверете на своя инстинкт.

Но, ако все пак искате да си ползвате заветния термометър, то си купете дигитален, защото живачните са опасни.

Имайте предвид, че понякога овулацията не настъпва в определения период, в който я очаквате. Може да избърза или да закъснее. Така, че и това не е сигурен метод за забременяване.  Най–сигурния  начин за  реално забременяване е добрият полов контакт и отърсването от всякакви черни мисли.  Знайте, че когато сте спокойна, всичко ще си дойде на мястото!

И трябва да знаете, че забременяването е като игра на рулетка. Колкото и да ви се иска, не винаги е възможно и в повечето случай причината е психически дискомфорт. Просто водете редовен полов живот и не мислете как след половия акт ще бъдете вече бременна, а се отдайте на удоволствието. Бебето ще дойде, когато най–малко го очаквате!

Фолиева Киселина Странични Ефекти

Следваща публикация

Също може да Ви хареса

Коментари

Оставете коментар

Още от Речник

холестерол

Холестерол

Ако сте си направили изследване на нивата на холестерола и тестът е открил, че имате висок холестерол, ...
Здраве
розацея

Розацея

Какво е Розацея? Розацеята е състояние на кожата на човек, при което има зачервяване и видими кръвоносните ...
Речник
хистеректомия

Хистеректомия

Какво е хистеректомия? Хистеректомията е хирургична процедура за премахване на матката на жената. Матката, известна също като ...
Здраве