БременностЗабременяване

Бременна ли Съм

Обновена: 13-04-2014

Бременна ли съм“ – един въпрос който си го задават много жени и буди радост или притеснения в други. Няма нищо страшно и лошо една жена в зряла възраст да е бременна. Ако погледнем от биологична гледна точка същността на жената е в това тя да дава живот и продължение на човечеството през своя живот. На всяка жена се е случвало да погледне календара и да установи че два, три дни вече за изминали от датата на менструалния цикъл и колкото повече дни минават толкова повече вие си мислите „Да бременна съм“ или “Бременна ли съм или не”. Само по себе си едно такова забавяне не е предпоставка за това вие да сте забременяла. Много фактори влияят на менструалния цикъл, но това подробно може да намерите в друга наша тема. За много хора чувствата са смесени – радост, страх от неизвестното, несигурност, ами сега какво ще правя. Точно този календар по които вие сте разбрали че закъснява месечния цикъл, ще ви съпътства и ще ви казва какво да правите от първия до деветия месец на вашата бременност. Календара ще ви стане ваш другар и ще броите дните, седмиците и месеците до така чаканата дата. Но преди всичко вие трябва да узнаете на 100% дали сте бременна. Бременна ли съм

Как да разбера дали съм бременна и да си отговаря на въпроса “Бременна ли съм или не”?
Първото и най-лесно нещо е да проверите това с един прост тест за бременност закупен от всяка една аптека. Резултатът от теста е положителен. Второто с което трябва да потвърдите първото, все пак тези тестове за бременност са точни на 99,9% е да отидете при вашия личен лекар, той да ви даде направление и да си изберете лекар специалист акушер-гинеколог, които да потвърди това на 100%. По подробно ще ви запознаем с всички признаци на бременността в следващата статия. Като някои от тях се разпознават лесно и от самата вас, а други само и единствено от лекар.

Също така за да се установи дали сте бременна и да си отговорите на този така мъчителен въпрос – Бременна ли Съм, може да прочетете и да се запознаете със първите и най-ранни симптоми на бременност.

Къпане на Бебе

Предишна публикация

Бременност и Цигари

Следваща публикация

Също може да Ви хареса

Коментари

Оставете коментар